Saturday, 24 September 2011

SAAT PENANTIAN AKHIRNYA BERAKHIR BUAT GPMS CAWANGAN UPSI


Oleh : DS Mohammad Farhan Mukhlis (YDP Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung UPSI)

Tepat jam 2.30 petang 23/9/2011 satu pertemuan dan kunjungan hormat GPMS kebangsaan yang dihadiri sendiri presiden GPMS kebangsaan En. Jais Abdul Karim bersama isteri dan penolong pengarah BTN Selangor En. Khidir Anwar dan wakil GPMS cawangan UPSI Yang Dipertua GPMS UPSI Ds Mohammad Farhan, Naib YDP Mohd Zakwan Abdullah dan Ketua Penerangan Mohd Azrein Abbas dan telah bertemu dengan TNC HEP Datuk Paduka Dr. Junaidi Abu Bakar.

Pertemuan ini telah diaturkan untuk menyelesaikan kemelut penubuhan GPMS cawangan UPSI yang tidak diluluskan oleh pihak tertinggi UPSI semenjak semester lepas. Pertemuan ini telah membawa makna yang besar buat GPMS cawangan UPSI kerana kelulusan untuk menjadi sebuah persatuan berdaftar telah menjadi kenyataan. Hasil penerangan yang panjang lebar oleh presiden GPMS kebangsaan telah diterima baik oleh TNC HEP untuk meneruskan niat murni membantu pelajar Melayu semenanjung dalam pendidikan.

Garis panduan strategi 2009 sehingga 2012 iaitu GPMS memperjuangkan Melayu di atas dasar Non-Partisan, GPMS melahirkan gedung pemimpin Negara dan memperkasakan pendidikan untuk pelajar Melayu telah diterangkan sebaik mungkin dalam membantu mahasiswa UPSI kerana UPSI merupakan institusi lahirnya pemimpin-pemimpin hebat Negara.

Kini secara rasminya GPMS cawangan UPSI telah tertubuh dan mahasiswa Melayu semenanjung boleh mendaftarkan diri untuk menjadi ahli. Borang-borang keahlian boleh didapati dari ahli majlis tertinggi GPMS cawangan UPSI dan ahli jawatankuasanya seperti berikut :

YDP : MOHAMMAD FARHAN BIN ABU TALIB

TIMBALAN YDP : JOHARI JOHAR BIN MOD YUSOF

NAIB YDP : MOHD ZAKWAN BIN ABDULLAH & SYABIRAH BINTI MD ALI

SETIAUSAHA : NOOR ‘AZIEMAH BT MOHD RADZI

PEN. SETIAUSAHA : NAJJAH HALWANI BT MOHAMAD YUSUF

BENDAHARI : NORDIYANA BTE BAHARUDIN

PEN. BENDAHARI : ROSLIDAINI BINTI MOHAMAD

KETUA PENERANGAN : MOHD AZREIN BIN ABBAS

PEN. KETUA PENERANGAN : MOHD SYAFIQ BIN ABU HASSAN

AHLI JAWATANKUASA

AMIRUDDIN SOBRI BIN MOHAMAD

AINUL BASYIRAH BT MD RASHID

KHAIRULANWAR ABU BAKAR


Tahniah Saudara DS dari mahasiswa UPSI khususnya. Teruskan perjuangan

No comments:

Post a Comment